echipa-internationala-lingvistica-colegiul-mihai-viteazul.jpg

Olimpiada Internațională de lingvistică a avut loc în acest la Dublin, Irlanda, competiția aflată la ediția a XV-a fiind dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu.

 

Lotul național a fost reprezentat de Theodor Cucu și Matei Costin Banu, ambii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, precum și de Ștefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și de Emilian Toma, de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București.

Theodor Cucu a trecut în clasa a XII-a, iar Matei Banu în clasa a XI-a. Finala olimpiadei a avut loc astăzi, iar bucuria a fost imensă. Theodor Cucu a obținut medalie de aur, iar Matei Banu medalie de bronz, întreaga echipă participantă reușind să ia medalia de bronz pe echipe. 

Cei doi elevi ploieșteni s-au clasat în luna ianuarie pe primele locuri și la etapa județeană iar în mai la Olimpiada Națională de Lingvistică, coordonator pentru cei doi elevi ploieșteni fiind profesor Carmen Olteanu. Lotul național pentru Olimpiada de Lingvistică a fost pregătit de profesorii Universității București. (Foto: InfoUB).

 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...