castrul-roman-malaiesti.jpg

Specialiști din cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie au reluat cercetările din zona Castrului Roman de la Mălăiești (Sfârleanca), comuna Dumbrăvești.

 

„Printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Prahova, terenul pe care sunt amplasate monumentele va intra în domeniul public (procedură de expropriere), urmând a fi posibilă conservarea și obținerea de fonduri pentru restaurare. Vă aștept să descoperiți această adevărată comoară și să apreciați eforturile unei echipe de profesioniști, coordonată de arheolog dr. Ovidiu Țentea”, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova pe o pagină de socializare, precizând că „acest loc are o valoare științifică excepțională și va constitui unul din reperele istorice ale județului Prahova de care vom fi foarte mândri”.

Citește și: Noi exproprieri pentru conservarea Castrului Roman de la Mălăiești

Directorul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie a precizat faptul că este vorba despre cercetări arheologice sistematice, în zona perimetrului castrului. (Foto: Facebook).

 

Citește și: În căutarea comorilor dacice, primarul, arheologii şi hoţii de fier vechi - FOTO, video

Consiliul Județean Prahova a aprobat mai multe hotărâri prin care zona se declară de utilitate publică, motiv pentru care au fost demarate primii pași pentru efectuarea mai multor exproprieri în zonă.