canicula-apa-recomandari.jpg

Atenționarea de cod galben pentru caniculă a intrat astăzi în vigoare. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au lansat un apel către populație să respecte câteva reguli simple pentru evitarea unor evenimente nedorite.

 

Potrivit SAJ Prahova, pe perioada codului galben de caniculă se recomandă ca deplasările să fie efectuate numai la primele ore ale dimineții sau seară, prin zonele umbrite, alternând deplasarea cu repausul.

„Evitați deplasarea, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00 - 18.00. Recomandăm populației să poarte haine de culoare de culoare deschisă, pălării și ochelari de soare. Totodată, în astfel de perioade se recomandă consumul a cel puțin 1,5 litri - 2 litri de lichide”, au anunțat medicii Serviciului de Ambulanță Prahova.

În schimb nu se recomandă consumul de cafea sau de băuturi alcoolice. În cazul în care aveți o problemă de sănătate, solicitați sfatul medicilor de familie.

 

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de caniculă, valabilă astăzi și joi, 3 august, perioadă în care temperaturile atmosferice pot depăși pragul de 37 de grade Celsius.