urs-comarnic.jpg

Primăria Comarnic a lansat un apel pentru locuitori cu privire la prezența unui urs care a atacat și omorât două animale la o stână.

 

Apelul Primăriei Comarnic este ca locuitorii să-și protejeze animalele și să aibă grijă în momentul în care se deplasează pe timpul nopții.

În apelul Primăriei Comarnic se precizează faptul că un urs a atacat animalele de la ferma unei persoane din localitate. Prima dată, ursul ar fi apărut în urmă cu cinci zile când a omorât un berbec și un miel, însă se pare că a revenit și în noaptea următoare.

Inclusiv jandarmii au fost prezenți în localitate și au atenționat populația cu privire la prezența animalului sălbatic în zonă, în vederea evitării unor evenimente nedorite.

 

Citește și: Stână atacată de urs la Comarnic. Animalul este încă liber

„Noi am transmis o adresă către Prefectura Prahova, dar și către Garda Forestieră, solicitând relocarea ursului, care s-a apropiat de zona de locuințe. Primele pagube au fost înregistrate la ferma Elenei Băsoi, unde au fost omorâte două animale, iar una a dispărut. Le-am recomandat cetățenilor ca pe timpul nopții să fie precauți și să nu se deplaseze singuri pe stradă. Primăria a făcut constatări în zonă și a solicitat sprijinul jandarmilor și a pădurarilor”, a susținut Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.

De la începutul anului, jandarmii și pădurarii au fost solicitați să intervină în mai multe rânduri, după ce, în special la Cheia și la Bușteni, și-au făcut apariția mai mulți urși.

 

 

IT&C
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Facebook vrea să dai note surselor de știri

În cea mai recentă postare pe Facebook a CEO-ul Mark Zuckerberg este detaliat un nou proiect menit să micșoreze posibilitatea interacțiunii cu surse de știri false. Încercând din nou să paseze o...