directia-sanatate-publica-prahova.jpg

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

 

În timp ce luni de zile Ministerul Sănătății nu a găsit o soluție privind criza vaccinurilor, după ce rujeola a făcut deja 32 de victime, acum se aruncă vina pe conducerea a cinci direcții de sănătate, inclusiv de la Prahova.

Citește și: Criză în Prahova! 22 de doze de vaccin antitetanos la medicii de familie, față de peste 5.700 necesare

Trebuie precizat că de abia în luna iulie, după un mega-scandal, au ajuns la Prahova 9.000 de doze de vaccin. Mai mult, în ciuda faptului că în alte județe s-au înregistrat decese Ministerul Sănătății a decis să ia măsuri raportându-se la rata de vaccinare la nivel județean.

 

Citește și: Peste 9.000 de doze de vaccin la Prahova! Apelul Direcției de Sănătate Publică

„În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei națională de vaccinare, ministrul Sănătății, Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții. Propunerea de schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată Primului Ministru, Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local. Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie. După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat”, se arată într-un comunicat al DSP Prahova.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății..

 

„Ministerul Sănătății folosește toate pârghiile de acțiune și toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a imuniza cât mai mulți copii. Însă, pentru a avea succes deplin, este important ca această campanie de vaccinare să fie sprijinită de către părinți și de către toate instituțiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică. Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva rujeolei până când fiecare părinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinării împotriva bolilor contagioase”, a mai precizat Ministerul Sănătății..