canicula-ploi.jpg

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius.

 

Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în Breaza, Comarnic, Slănic, Aluniș, Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Brebu, Cărbunești, Cerașu, Cornu, Drajna, Izvoarele, Măneciu, Posești, Predeal-Sărari, Secăria, Șotrile, Starchiojd, Ștefești, Teișani, Valea Doftanei și Vărbilău.

Pe durata codului se vor semnala  frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni. Vor exista, potrivit ANM, și intensificări temporare ale vântului.

Meteorologii au emis astăzi și o atenționare cu privire la un nou val de caniculă, care va persista astăzi, duminică și luni.

 

„În intervalul menționat, valul de căldură va persista în toată țara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unităţi. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 și 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, potrivit ANM.

În zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord-est și pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor și al nopților, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, au anunțat meteorologii.