manastire-busteni-turisti-reclamatie-control-ojpc.jpg

O fetiță în vârstă de 11 ani, care făcea parte dintr-un grup de turiști cazați la Mânăstirea Sf. Treime, a ajuns joi după-amiază la spital acuzând dureri abdominale. Astăzi, o persoană a sunat astăzi la 112 și a anunțat că 35 de turiști din București se simt rău.

 

La fața locului s-a constatat că numai fetița acuză dureri abdominale, restul persoanelor reclamând faptul că ieri au avut stări de vomă și scaune diareice. 

La solicitarea Direcției de Sănătate Publică Prahova, OJPC a demarat un control la Mănăstirea Sf. Treime.

„A fost demarat un control din partea Comisariatului Județean de Protecția Consumatorului. În momentul de față, un comisar al CJPC Prahova efectuează verificări ca urmare a sesizării turiștilor”, a declarat pentru Observatorulph.ro Corneliu Buzu, directorul CJPC Prahova.

 

Reamintim faptul că astăzi, după ce o persoană a sunat la 112, reclamând faptul că 35 de turiști au dureri abdominale și stare de vomă, mai multe echipaje ale Ambulanței și ale SMURD s-au deplasat la fața locului.

Într-un final o singură fetiță în vârstă de 11 ani a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Sinaia, fiind diagnosticată cu o colică abdominală. Celelalte 34 de persoane, miraculos, la doar câteva minute de la apelul la 112 au susținut că se simt mai bine, că de fapt ieri au avut dureri abdominale, dar și că refuză transportul la spital.

Cele 35 de persoane, toate din București, erau cazate de mai multe zile la Centrul Social din cadrul Mănăstirii din Bușteni.