andreea-sebanescu-cu-andreea ilie-fagot.jpg

În pasajul din zona centrală, la orele prânzului, muzica baroc, dar și acordurile de Lambada vibrează în același timp cu pașii trecătorilor. 

 

Două tinere interpretează muzică baroc, iar apoi schimbă rapid genul... Se aud acordurile hit-ului din 1986, Lambada... Trecătorii se opresc vrăjiți de tonalitatea gravă a fagotului, care răsună fantastic...

Andreea Diana Șerbănescu are 17 ani și este în clasa a XI-a la Colegiul de Arta Carmen Sylva. La aceeași școala învață și Andreea Ilie, elevă în clasa a X-a. Au devenit prietene pentru că au aceeași pasiune: muzica. Povestesc cu lejeritate despre orele de studiu, chiar dacă asta înseamnă multă muncă. 

„Am început să studiez în urmă cu șase ani, în cadrul Colegiului Carmen Sylva. Fagotul nu este un instrument cunoscut. Ne-am gândit să vedem ce reacție au ploieștenii când văd acest instrument, pentru că nu este un instrument popular”, ne-a mărturisit Andreea Ilie. 

 

Chiar dacă sunt în vacanță, cele doua tinere nu și-au întrerupt studiul la instrumentul care, spun ele, a devenit o pasiune. Prin urmare, exersează la școală, dar s-au gândit că este ocazia perfectă ca muzica lor sa fie auzită și de ploieșteni.

Andreea Diana Șerbănescu studiază de șapte ani la acest instrument. „Am ales să interpretăm câteva piese din repertoriul clasic, dar și melodii precum Lambada...”, a precizat Andreea Șerbănescu, care spune că fără studiu zilnic nu se poate. ,,Ne-am gândit să le oferim oamenilor o mică bucurie, prin muzica noastră", a explicat tânăra.

Cele doua tinere fac parte și dintr-o trupă înființată recent. ,,Werther Efect se numește trupa, care are în componență și alți colegi. Ne-am gândit la numele ăsta inspirate de personajul lui Goether. Peste câteva săptămâni sperăm să înregistrăm și câteva melodii pe internet”, ne-a spus Andreea Șerbănescu.

 

Apoi, după o scurtă pauză, acordurile fagotului răsună iar în pasajul din zona centrală. Notele grave au un timbru catifelat... Acordurile muzicii baroc răzbat dincolo de pereții pasajului...