rosii-ajutor-3000-euro-stat.jpg

Cei 146 de prahovenii au reușit să cultive roșii pe o suprafață de cel puțin 1000 de metri pătrați și să comercializeze minimum 2.000 de kilograme până la data de 15 iunie 2017. 

 

Cei 146 de prahoveni au primit un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro/ beneficiar, cu obligația să se înscrie în Registrul unic pentru accesarea programului finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Daniel Matei, din Tomșani, este primul prahovean care a reușit, după o iarnă grea și o primăvară capricioasă, să livreze primele roșii românești pe piață în 2017.

Citește și: Prahoveanul care a scos primele roșii din 2017 la vânzare a fost vizitat de ministrul Agriculturii

 

El este și unul dintre prahovenii care au reușit să se încadreze în programul promovat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citește și: Primul fermier prahovean care a început, în 2017, să vândă roșii din producția proprie

„La nivelul județului Prahova, din 253 de beneficiari ai schemei de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a programului tomate în spații protejate” au primit 13.481,4 lei echivalentul a 3.000 de euro, în primul ciclu de producție, un număr de 146 producători agricoli. Restul celor înscriși în program care nu au livrat pe piață 2.000 de kilograme, pot face dovada comercializării tomatelor cultivate în spații protejate în ciclul 2 de producție, și anume în perioada noiembrie - decembrie 2017”, a anunțat Direcția Agricolă.

 

 

Internațional
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Donație cu cardul la o biserică din Paris

Tehnologia a intrat şi-n biserică. Contribuţiile la cutia milei se fac, de azi, şi cu cardul. Sistemul a fost introdus deocamdată într-o singură parohie din Paris. La sfârşitul slujbei de duminică, printre...

Auto-moto
  • Marți, 16 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Record de vânzări pentru Dacia în Franța

Dacia a reușit în aproape un deceniu să lanseze mai multe versiuni, să crească popularitatea unui SUV și să pregătească, eventual, mașini electrice.  Grupul Renault susține că Dacia a încheiat anul...