prognoza-meteo-anm.jpg

ANM a emis astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar surprizele nu vor fi majore. Temperaturile vor crește până la valori de 35 de grade Celsius, iar după data de 23 iulie vor fi ploi izolate, în special în zona de deal de munte.

Potrivit ANM, după data de 23 iulie, în special în zona de deal, se vor înregistra ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

„Până pe 23 iulie, temperatura va crește ușor și treptat, de la maxime în jur de 26 de grade, până spre o medie a acestora de 34...35 de grade, vremea urmând să devină călduroasă, local caniculară după-amiaza din a doua parte a primei săptămâni. În același sens vor evolua și minimele, ce vor atinge o medie de 18...19 grade, izolat urmând să se înregistreze și nopți tropicale. Aceste valori termice, mai ridicate decât mediile multianuale se vor menține și în a doua săptămână de prognoză, o ușoară scădere fiind posibilă spre sfârșitul acesteia, când este estimată o medie a valorilor maxime în jur de 32 de grade”, a anunțat ANM.

La munte temperaturile vor crește în prima săptămână de prognoză, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată mai ales după data de 23 iulie.

„La începutul primei săptămâni vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineților, când media valorilor minime va fi de 6...8 grade, iar a celor maxime nu va depăși 16...18 grade. Ulterior procesul de încălzire se va remarca și în această regiune, astfel încât în jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade și minime în jur de 14 grade. În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se preconizează o scădere ușoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade și minime în jur de 12 grade. Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat după-amiaza. Va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi torențiale în săptămâna 24-29 iulie, cantitățile mai însemnate fiind estimate pe 25-26 iulie și în ultimele zile ale acestei perioade”, a precizat ANM. 

 

 

Național
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Prognoza meteo pentru această toamnă

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme ce se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei din punctul de vedere al temperaturilor, in timp ce precipitatiile se...