oi-tunse-ajutor-guvern-1-leu-kg.jpg

Crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, potrivit unei hotărâri de guvern.

 

Schema de ajutor de minimis are o finanțare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prevăzute pe anul 2018.

„Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual (2018) și în cele două exerciții financiare precedente (2016, 2017)”, a anunțat Guvernul.

 

Derularea sprijinului se face prin direcțiile pentru agricultură județene sau a municipiului București. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală.

„Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică. De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină o exploatație de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor, și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului”, a mai anunțat Guvernul.

 

Fun
  • Duminică, 17 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

După papucii cu blană, ultima fiţă... păr pe unghii

Papucii cu aspect de maimuţă neglijentă au făcut furori în ultimul an. A venit momentul să mai dăm o probă de stupiditate: părul de pe unghii. Mulţi ar face orice pentru a putea să iasă în evidenţă. E drept,...