decizie-instanta-tribunalul-arges.jpg

La scurt timp după alegerile locale, Primăria Ploiești a fost dată în judecată pentru plata diurnei de 2%/zi din indemnizația brută de încadrare calculată pentru lunile aprilie, mai și iunie care ar fi trebuit să fie acordată în cazul a doi membrii BEC.

 

Plângerea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeș și a fost formulată de doi judecători, membrii BEC. Magistrații de la Tribunalul Argeș au decis că plângerea este întemeiată și au obligat municipalitatea „la plata diurnei de 2% din indemnizația brută de încadrare pentru 23 zile aferente lunii aprilie, 31 zile aferente lunii mai și 5 zile aferente lunii iunie, plus dobânda legală aferentă începând cu data de 07.07.2016 până la data plății”.

Prima decizie a fost formulată în ședința publică din 06 ianuarie 2017, la Tribunalul Argeș –Secția Civilă, complet specializat Contencios Administrativ și Fiscal, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Argeș.

 

La ultima rectificare de buget din luna iulie, aleșii locali au aprobat majorarea cu suma de 25.000 de lei, la bunuri si servicii ( alegeri locale), „reprezentând drepturi câștigate de membrii BEC”;