arme3.JPG

“Este un moment de consolidare a democrației în țara noastră, și după cum știm, rolul cel mai important al statului este acela de a apăra drepturile și libertățile fiecărui cetățean, iar parteneriatul cu Statele Unite tocmai realizează acest lucru”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, în deschiderea evenimentului.

 

100 de soldați americani și români care fac parte din Regimentul 2 Cavalerie (2CR) din Statele Unite, Brigada 2 Infanterie și Brigada 2 Vânători de Munte – România au prezentat o impresionantă expoziție de tehnică militară,  din dotarea celor două armate. Aceștia au expus pentru public, pe B-dul Ferdinand din Sinaia, 7 transportoare blindate precum MCV ( Mortar Carrier Vehicule ), TAB  ( armoured personnel carrier) și Humvee. De asemenea în cadrul expoziției cei prezenți au văzut și armele folosite de soldați, au primit informații despre ele și chiar au putut să le observe de aproape.  

Activitățile, desfășurate în cadrul “Marșului Cavaleriei - Dragoon Guardian 2017” au constat în acțiuni de  relaționare cu autoritătile și comunitătile locale și depuneri de coroane în memoria piloților căzuți în cel de-al doilea război mondial, la monumentul aflat în Piațeta Vulturii Libertății din Sinaia, obiectiv aflat pe traseul convoiului.   

 

Vezi mai jos o galerie foto de la eveniment

arme3.JPG

arme1.JPG

28.JPG

26.JPG

25.JPG

21.JPG

16.JPG

10.JPG

9.JPG

5.JPG

4.JPG

medalie2.JPG