rachete-electromecanica-ploiesti.jpg

Căderile de grindină din ultima vreme, spun specialiștii din Ministerul Agriculturii, au fost combătute, cu succes, cu ajutorul rachetelor produse la Electromecanica Ploiești. Numai în ultimele trei luni, în România, au fost lansate 533 de rachete antigrindină, dintre care 192 în Prahova.

Ministrul Agriculturii, Petre DAEA împreună cu ministrul Economiei, Mihai FIFOR s-au întâlnit cu conducerea ELECTROMECANICA Ploiești, în vederea stabilirii graficului de producere și livrare a rachetelor pentru perioada următoare, ținând cont de consumul crescut de vectori, în condițiile unui sezon de combatere a căderilor de grindină deosebit de dificil, a anunțat Ministerul Agriculturii.

Ultima intervenție a avut loc în urmă cu cinci zile, ca urmare a instabilității atmosferice înregistrate în zonele arondate Unităților de combatere a căderilor de grindină (UPCCG) din Prahova și a punctelor de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP).

Astfel, UPCCG Prahova a intervenit, în data de 6 iulie 2017, cu 18 rachete antigrindină (RAG), lansate din punctele Câmpina, Vărbilău, Viperești, Tătaru, Tohani, Câmpina, Băicoi și Boldești. 

Precizăm că, în perioada 15 aprilie – 6 iulie 2017, au fost lansate 533 rachete antigrindină. Dintre acestea, 192 au fost lansate de Unitatea de combatere a căderilor de grindină Prahova, 198 de rachete de UCCG Vrancea și un număr de 143 rachete antigrindină au fost lansate de UCCG Iași, a precizat Ministerul Agriculturii. (foto: Ministerul Agriculturii)