Cel mai mare parc de distracții din Prahova va fi construit în comuna Brazi

0
conacul-nicolau.jpg

conacul-nicolau.jpg

Parcul va fi realizat pe o suprafață de 12,5 hectare, în zona Conacului Nicolau, care este monument istoric. Investiția este estimată la circa 5,5 milioane de euro și prevede realizarea unui imens lac de agrement, care va deveni punctul de atracției al zonei de distracție.

Parcul de agrement de la Brazi prevede, potrivit studiului de fezabilitate, realizarea a unui lac cu o suprafață de peste 4 hectare, în mijlocul căruia va fi amplasată o scenă. Lacul va fi alimentat din pârâul Leaot.

„În cadrul proiectului se prevede amenajarea a mai multe terenuri de sport multifuncționale, a trei – patru fântâni arteziene cu jocuri cu lumini, piste de biciclete și piste de role, o esplanadă pentru organizarea de concerte… Proiectul include și un imens realizarea unui imens lac de agrement care va avea în zona centrală, ca punct de atracție, o scenă unde vor putea avea loc spectacole. Pârâul Leaot ar putea asigura alimentarea lacului cu apă. În plus, în zona Conacului Nicolau, pe vremuri, a existat un heleșteu. Ne dorim ca viitorul parc să devină un centru de atracție. Aici vor putea fi organizate concerte în aer liber, vor exista spații destinate comercializării de produse alimentare, zone de grătare, locuri de joacă pentru copii și locuri de recreere. Noi am realizat studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și așteptăm trei avize de la Ministerul Culturii, Apele Române și de la CNAIR, fiind obținut avizul de la Consiliul Județean Prahova pentru certificatul de urbanism. Sperăm ca în maximum o lună să putem demara licitația, iar durata lucrărilor este estimată la 18 luni”, a declarat pentru Observatorulph.ro, Leonaș Radu, primarul comunei Brazi.

Sursa de finanțare va fi asigurată de la bugetul local. De altfel, Primăria Brazi este una dintre cele mai bogate localități din Prahova, cu un buget anual de peste 6,5 milioane de euro. Excedentul la finele anului 2016, aprobat anul acesta, a fost de peste 25 de milioane de lei.

Proiect pentru reabilitarea Conacului Nicolau

Separat de realizarea parcului de distracții, Primăria Brazi și-a propus reabilitarea Conacului Nicolau, dar și realizarea unei piscine. Conacul este într-o stare avansată de degradare și nu este destinat la această oră vizitării.

„Conacul Nicolau figurează pe lista monumentelor istorice fiind construit în prima jumătate a secolului XIX-lea. Ne propunem și reabilitarea conacului, pe un proiect separat, acesta aflându-se în proprietatea statului și în administrarea Consiliului Local. În acest sens a fost realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, documentația fiind realizată de arh. Călin Hoinărescu, încă din 2009. Prin urmare principalii pași de parcurs sunt de reactualizare a documentației la nivelul indicativ tehnico-economici. Tot aici, în cadrul unui alt proiect vrem să amenajăm o piscină. Noi am avut intenția de a realiza un Aqualand, cu fonduri europene, proiect declarat eligibil, dar care nu a mai fost finanțat la nivelul anului 2009”, a precizat primarul comunei Brazi.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău