dgaspc-prahova-minore-intoxicatie-acuta-medicamentoasa.jpg

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a demarat, miercuri dimineață, o anchetă în cazul minorelor din Ariceștii Zeletin, care s-au intoxicat voluntar cu medicamente. Una dintre tinere, în vârstă de 14 ani, preluată în comă aseară și transportată la Județean, iar apoi a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Cele trei minore, în vârstă de 13, 14 și 16 ani, au ajuns marți noapte la spital după ce au înghițit mai multe medicamente. Una dintre adolescente, în vârstă de 14 ani, a fost preluată în comă de la domiciliu și transportată inițial la Spitalul Județean, apoi la Spitalul de Pediatrie, de unde a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

„Minorele au fost luate în evidență și a fost demarată o anchetă socială, pentru stabilirea măsurilor care se impun. Starea celor două tinere care au fost internate la Spitalul de Pediatrie este stabilă, iar adolescenta de 14 ani, care se afla într-o stare mai gravă aseară, a fost transferată ieri noapte la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Tot astăzi, la această oră, se efectuează o anchetă socială la domiciliul minorelor, urmând ca, în urma evaluării, să se stabilească măsurile care se impun”, a declarat pentru Observatorulph.ro Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

Potrivit primelor informații, una dintre tinere se afla sub tratament, după ce a fost diagnosticată cu depresie. Ea le-a fi spus și celorlalte tinere că medicamentele crează o stare euforică. Numai că după ingerarea medicamentelor toate cele trei copile au ajuns la spital.

 

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate modul cum s-a produs incidentul de la Ariceștii Zeletin.