cod-rosu-canicula-anm=-avertizare-prahova.jpg

Prahova va intra sub cod roșu de caniculă, începând de mâine, de la ora 10.00. Atenționarea este valabilă până la ora 21.00, interval în care se vor înregistra temperaturi extreme.

Meteorologii au anunțat că mâine Prahova se va afla sub amenințarea codului roșu de caniculă, alături de mai multe județe. Prin urmare, nu vor lipsi temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;

„Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42...44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, a anunțat ANM.

 

 Temperaturile termice vor urca la 42 - 44 de grade Celsius, iar disconfortul termic va depăși pragul de 82 - 84 de unități, a precizat și ISU Prahova.