sarpe-muscatura-tanar-spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Cireșanu, comuna Baba Ana, a trecut ieri printr-o sperietură groaznică după ce a fost mușcat de un șarpe.

Tânărul a sunat imediat la 112. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Medicii au constatat că tânărul avea o plagă la piciorul drept provocată de mușcătura de șarpe. Tânărul a primit asistență medicală de specialitate.

Trebuie știut faptul că în cazul mușcăturii provocate de șarpe primele simptome sunt durerea acută, urmată de tumefierea (umflarea) zonei afectate, iar în cazurile mai grave poate să apară decolorarea sau colorarea în violet sau negru a pielii din zona în care a pătruns veninul și necrozarea țesuturilor. Ca simptome generale pot fi senzația de greață, vomă, tulburări de vedere, dificultăți de respirație (tahipnee), transpirație excesivă, dureri abdominale, sete, anxietate și posibila pierdere a cunoștinței. În cazul mușcăturii de viperă, victima își poate pierde chiar viața dacă nu se intervine rapid cu asistență medicală de specialitate.

 

De la începutul anului, acesta este cel de-al doilea caz în care un prahovean ajunge la spital mușcat de un șarpe.

 

Economic
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Peste 50.000 de turiști în luna iulie în Prahova

Prahova, potrivit datelor statistice, a avut în iulie un număr mult mai mare de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna...