rachete-campina-ceptura-prahova.jpg

Ministerul Agriculturii a prezentat o nouă situație cu privire la folosirea rachetelor pentru combaterea grindinei. În Prahova, potrivit situației prezentate, au fost lansate peste 100 de rachete antigrindină, în perioada 15 aprilie - 21 iunie.

Ca urmare a instabilității atmosferice înregistrate în zonele arondate Unităților de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din Muntenia și Moldova și a punctelor de lansare din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP), au fost lansate rafale de rachete, a anunțat Ministerul Agriculturii.

„UPCCG Prahova a intervenit cu succes, în data de 21 iunie, cu 15 rachete antigrindină (RAG), lansate din punctele Câmpina, Pietroasele, Viperești și Ceptura”, a precizat Ministerul Agriculturii..

„Precizăm că în perioada 15 aprilie – 21 iunie 2017 au fost lansate 218 rachete antigrindină. Dintre acestea, 117 au fost lansate de Unitatea de combatere a căderilor de grindină Prahova, 86 de rachete de UCCG Vrancea și, înainte de 8 iunie, un număr de 15 rachete antigrindină au fost lansate de UCCG Iași”, a mai precizat sursa citată.