20170614_143516.jpg

Peste o sută de elevi și 96 de profesori ploieșteni au fost recompensați astăzi de Primăria Ploiești pentru rezultatele obținute la olimpiadele naționale și internaționale..

 

Sala de 500 de locuri a Palatului Administrativ s-a umplut astăzi de copii, părinți și profesori. 133 de elevi și 96 de profesori ploieșteni au obținut premii și diplome din partea Primăriei Ploiești ca urmare a rezultatelor obținute la olimpiadele naționale și internaționale.

Suma acordată de la bugetul local pentru premiile oferite astăzi a fost de 52.875 de lei, respectiv 29.700 de lei pentru elevi și 23.175 de lei pentru profesori. Premiul I a fost recompensat cu 600 de lei, premiul al Ii-lea - 500 de lei, iar premiul al III - lea cu 400 de lei, fiind recompensați cu diplome și premii în bani inclusiv elevii și profesorii care au obținut mențiuni și premii speciale la olimpiadele organizate de-a lungul anului școlar 2016 - 2017.

De menționat este faptul că șapte elevi din Ploiești au fost incluși în loturile naționale în vederea participării la olimpiadele internaționale. Pe listă figurează Maria Alexa Tudose, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național IL Caragiale, care a participat la Olimpiada Națională de Informatică. Costin Răzvan Tudor este un alt elev de la Colegiul Național IL Caragiale care a obținut premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Informatică.

 

Lista elevilor care au reușit să obțină performanțe este mult mai mare. Cristian Voinea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Mihai Viteazul, a reușit să obțină medalie de argint la fizică și medalie de bronz la astronomie și astrofizică, Theodor Cucu, elev la Colegiul Național Mihai Viteazul a participat la Olimpiada Națională de Lingvistică, iar Costin Matei Banu, tot elev la Colegiul Național Mihai Viteazul, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de lingvistică, cls IX-X și este calificat în lotul național pentru participarea la Olimpiada Internațională de la Dublin.

133 de elevi din Ploiești au obținut performanțe la Olimpiadele Naționale și Internaționale.