halele-centrale-ploiesti-sauna.jpg

Piața de lângă Halele Centrale din Ploiești s-a transformat astăzi într-o adevărată saună. Explicația este simplă. Construcția este acoperită cu plăci de policarbonat și, chiar dacă există plasă antisolară, temperatura din interiorul Pieței Centrale ajunge la peste 40 de grade Celsius.

Temperaturile au fost un adevărat calvar atât pentru comercianți, cât și pentru ploieștenii care au venit să cumpere legume și fructe. Pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați peste 100 de comercianți, la care s-au adăugat ploieștenii veniți la piață, au respirat aerul înăbușitor din interiorul pieței. Aici, temperatura a ajuns la peste 40 de grade Celsius, ca urmare a efectului de seră. Așa-zisele „instalațiile de brumizare”, montate pe un singur culoar al pieței, nu au avut niciun efect.

„Murim aici. Chiar de Rusalii, o femeie venită la piață să-și cumpere legume, a leșinat din cauza căldurii. Astăzi au fost peste 40 de grade. Ni se strică marfa pe tarabe. După 14 ore, trebuie să ne aruncăm marfa nevândută pentru că este deja stricată. Bananele se fac negre de la căldură, iar legumele noastre sunt bune de aruncat la gunoi”, ne-a povestit sub protecția anonimatului unul dintre comercianți. 

Încă de anul trecut s-a vorbit de modernizarea Pieței Centrale, după ce ITC a transmis o adresă prin care se preciza că actuala clădire nu prezintă siguranță în exploatare, figurând în clasa I de risc seismic. Povestea este însă mult mai veche.

Ideea modernizării Pieței Centrale datează încă din 2000. De-a lungul timpului au fost efectuate mai multe studii de fezabilitate, chiar și mai multe proiecte, fiecare conducere nouă care a trecut pe la Halele Centrale venind cu propria soluție de modernizare.

În anul 2014 chiar, pe motiv că actuala piață agroalimentara nu corespunde din punct de vedere funcțional, igienico-sanitar, prin hotărâre de Consiliu Local s-a decis construirea unei noi piețe agroalimentare pe amplasamentul actualei piețe centrale, ca soluție fiind propusă realizarea unei construcții metalice cu un singur nivel- parter. Asta după ce în anul. 2013 au început demersurile pentru obținerea certificatului de urbanism, a avizelor si acordurilor stabilite prin C.U. și a fost încheiat contractu! de servicii pentru întocmirea S.F si DTAC. În anul 2014 era prevăzută întocmirea Proiectul tehnic, Caietul de sarcini și Detaliile de execuție. Valoarea estimată la acea dată în bugetul local a fost de 330.000 de lei fără TV A, pentru întocmirea documentației.

Printr-o nouă hotărâre de Consiliu Local, în 2016, s-a decis modernizarea Pieței Centrale, însă momentan totul s-a blocat după ce s-a aflat că pe mai multe suprafețe de teren din interiorul pieței au fost ridicate, în urmă cu foarte mulți ani, o serie de construcții pentru care există acte de proprietate.

20170428_165556.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

20170428_165738.jpg

halele-centrale-ploiesti-sauna.jpg

20170607_174136.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg