pret-cirese-ploiesti.jpg

După ce în luna mai cireșele s-au vândut la Ploiești cu 24.99 lei/kilogram, în iunie prețul a scăzut substanțial, însă nu suficient spun ploieștenii. Pe internet, la rubricile de mică publicitate, cireșele se vând la un preț de trei ori mai mic.

Cele mai scumpe cireșe rămân însă cele vândute la șosea, de-o parte și de alta a drumurilor naționale. Aici, chiar dacă ne aflăm în luna iunie, prin urmare în plin sezon al cireșelor, acestea sunt vândute cu 10 lei/kg, spre supărarea celor care se așteptau ca măcar la gospodar acasă prețul să fie mult mai mic, având în vedere că sunt eliminate cheltuielile de transport și cele de închiriere a meselor în piață.

 

Citește și: Primul fermier prahovean care a început, în 2017, să vândă roșii din producția proprie

La Halele Centrale, cireșele sunt mai ieftine față de cele scoase la vânzare pe marginea drumurilor. Prețul pleacă de la 4 lei/kg și ajunge la 7,99 lei/kg. Dar chiar și așa, ploieștenii consideră că fructele au un preț cam mare.

Citește și: Preț psihologic la primele cireșe de la Halele Centrale: 24,99 lei/kg

„Comparativ cu prețul legumelor nu mi se pare corect. Cartofii se vând cu 0,80 de lei/kg, iar la cartofi muncești destul de mult. Prețul cireșelor este mult prea mare, iar de vină sunt oamenii care cumpără, fără a se uita la câți bani dau pe fructe. Anul ăsta s-au făcut cireșele și, normal, ar fi fost să scadă prețul. E mai ieftin dacă iei cireșe de la producătorii care-și fac reclamă pe internet”, era de părere un ploieștean venit special la piață să cumpere cireșe.

Citește și: Poveste de succes. Fost șantierist, acum patronul unei afaceri dulci

Mult mai ieftine sunt însă cireșele scoase la vânzare pe internet, la rubricile de profil. De exemplu la Buzău, la 70 de kilometri de Ploiești, țăranii vând cireșele cu 2 - 3 lei/kg, în timp ce în județul Timiș se vând și cu un leu/kg.

 

Citește și: Povestea legumelor de la Balta Doamnei, localitatea unde 80% dintre locuitori cultivă roșii, castraveți, vinete și spanac

În luna mai, prețul cireșelor de la Halele Centrale era de 24,99 de lei, cu mult mai mult față de kilogramul de carne.