manastirea-pissiota2.jpg

Mănăstirea Pissiota, aflată la nici 30 de kilometri de Ploiești, a devenit neîncăpătoare astăzi, în a două zi de Rusalii.

 

Oameni veniți din toate colțurile țării au căutat astăzi tămăduirea sufletului la Mănăstirea Pissiota, cunoscută ca fiind lăcașul cu har al Domnului. Situată în Poenarii Burchii, Mănăstirea Pissiota este cunoscută drept unul dintre lăcașurile unde au avut loc multe minuni.

Se spune că, în urma cu mulți ani, la mănăstire ar fi venit un bărbat orb și că ar fi fost suficient să se spele pe față cu apă din izvorul din curtea mănăstirii ca să-i revină vederea.

Poveștile legate de Mănăstirea Pissiota sunt însă mult mai multe. Se spune că icoana Mariei cu pruncul Iisus este făcătoare de minuni.

 

”Eu am venit din Șirna. Icoana Maria, spun oamenii, nu de puține ori a lăcrimat pentru cei care au venit să se roage aici. Este o mănăstire specială pentru suflet. Te rogi pentru sănătate, pentru înțelegere în familie, pentru ca frații să se împace între ei. Fecioara Maria face minuni. Totul este să ai credință”', ne-a spus una dintre femeile venite la Mănăstirea Pissiota.

Totul este să crezi, spun femeile în vârstă. Ctitorită între anii 1928 - 1929 de inginerul Nicolae Pissiota și soția sa Zoe Pissiota , mănăstirea a fost inițial de călugări. De abia în anul 1948, patriarhul Justinian Marina o transformă în mănăstire de maici. Mănăstirea poarta hramul Sf. Fecioarei Maria.

manastirea-pissiota1.jpg

 

manastirea-pissiota3.jpg

manastirea-pissiota4.jpg