sosele-vp.jpg

Proiecte de 190 milioane de lei pentru fluidizarea traficului în cea mai aglomerată zonă turistică a României stau în sertarele Companiei de Drumuri de mai bine de un an. Centurile Comarnic şi Buşteni, dar şi autostrada Râşnov - Cristian, încă nu au un constructor atribuit, deşi nu duc lipsă de peţitori.

 

Cel mai curtat proiect dintre cele trei precum şi cel mai scump este cel privind lotul Râşnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic – Braşov. Deşi ofertele celor 10 constructori înscrişi în cursă au fost deschise încă din octombrie 2015, contractul estimat la 150 milioane de lei nu a fost încă atribuit.

La finele anului trecut a fost desemnată câştigătoare oferta de pe locul 2, a celor de la Alpenside, însă Strabag a depus contestaţie. După decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din 13 martie, oferta Strabag a intrat în reevaluare.

 

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc anunţă finalizarea licitaţiei pentru acest lot din Comarnic – Braşov, contractul pentru Râşnov – Cristian urmând să fie semnat la sfârşitul lunii iunie.

„Construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov începe de la Braşov. De aproape un an de zile stă raportul de atribuire în sertar, începe acest proiect", a explicat ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Tot în sertar se pare că stau şi proiectele centurilor Comarnic şi Buşteni, în cazul cărora au fost deschise ofertele constructorilor încă din martie anul trecut.

Citește articolul integral pe economica..net