spectacol-aviatic-strejnicu.jpg

Aeroclubul României, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, organizează în data de 13.05.2017, începând cu ora 17.00, la Aeroclubul Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" Ploieşti - Aerodrom Strejnicu, demonstraţia aeronautică Ploieşti Airshow 2017. 

Programul, potrivit organizatorilor, va include acrobație aeriană cu avioane și planoare, zboruri cu aeronave ultraușoare motorizate, elicoptere, aeronave militare, balon cu aer cald, salturi cu parașuta.

La eveniment vor participa "Hawks of Romania" - formaţia de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României ce evoluează cu avioane Extra 300, "White Wings" - formaţia de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României, "The Pelicans" - formaţia de zboruri demonstrative cu avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, "Blue Wings" - echipa de paraşutism - lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă - cu avioane Cessna 172 şi elicoptere, INCAS - cu avioane BN 2 şi Beechcraft, "Iacării Acrobaţi", dar și Forţele Aeriene Române - cu avioane YAK 52, IAR 99 Şoim şi elicopter IAR 330 Puma.

Citește și: Pregătiri pentru show-ul aviatic de mâine-VIDEO

Accesul, spun organizatorii, este liber. „Evenimentul va fi precedat de concursul de zbor de regularitate şi precizia aterizării cu avioane şi avioane ultraușoare Cupa Memorială "Gheorghe Militaru" organizat de Aeroclubul României împreună cu Școala Superioară de Aviaţie Civilă. Duminică, 14.05.2017, doritorii vor putea efectua zboruri introductive contra cost cu avioane ultrauşoare şi cu avioane Zlin 142”, a anunțat pe o rețea de socializare George Rotaru, directorul general. 

 

În cazul în care zborurile nu pot fi efectuate astăzi, de la ora 17.00, evenimentul este programat duminică, 14 mai, cu începere de la ora 11.00

Reamintim faptul că la această oră există o informare meteorologică de ploi și instabilitate atmosferică, valabilă până pe 14 mai, ora 23.00.