maratonul-vinului.jpg

Ajuns la a șaptea ediție, Maratonul Vinului este primul concurs Mountain Bike cu scop caritabil din România, care se desfășoară la Urlați.

„Este cea mai mare competiție care are loc la Urlați. Anul trecut la eveniment au fost aproape 1.000 de participanți. În acest an maratonul va avea loc sâmbătă, 13 mai, traseul fiind unul spectaculos, la competiție participând atât copii mici, cât și copii mai mari și adulți”, a susținut Marian Măchițescu, primarul orașului Urlați. 

„Cursa este de tip XCO și constă în mai multe tururi de aprox. 18 km. Pe lângă cele două trasee competitive de 36 km (2 ture) și 54 km (3 ture), ca și la ediția de anul trecut participanții pot opta și pentru o a treia variantă: o singură tură de 18 km, fără cronometraj și fără podium, recomandată cicliștilor mai puțin experimentați”, au anunțat organizatorii.

Copiii vor avea trasee speciale. „Copiii mici vor participa pe un traseu de cca. 4 km, special amenajat în împrejurimile orașului Urlați și prin gradina conacului Bellu, în timp ce copiii mari vor putea lua startul pe tura de 18 km”, au mai precizat organizatorii.

Acțiunea este una caritabilă, o parte din profitul obținut de pe urma evenimentului fiind donat Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați.