poluare-toluen-ploiesti.jpg

Ploieștenii s-au plâns astăzi că aerul a devenit irespirabil în zona centrală, unde s-a resimțit un miros puternic de sulf. În timp ce autoritățile de mediu au susținut că nu au fost raportate incidente, la ora 12.00, pe site-ul calitateaer.ro, al Ministerului Mediului, la Stația PH4 era raportată o concentrație de toluen în atmosferă de 11,65 unități/mc.

Toluenul, la fel ca și alte hidrocarburi, este nociv pentru sănătatea umană. Cu toate acestea, la ora 12.00, stația PH4 a înregistrat o valoare de 11.65 de unități/mc de toluen în atmosferă. O oră mai târziu, graficele au arătat o scădere a concentrațiilor la 9,64 unități / mc, iar la ora 14.00 valoarea a fost de 5,62 de unități /mc, în timp ce la ora 15.00 graficele au arătat prezența în atmosferă a 4,04 unități/mc de toluen în atmosferă.

Citește și: Miros de sulf în zona centrală a Ploieștiului

În mod normal, potrivit site-ului calitateaer.ro, toluenul, la fel ca și alte hidrocarburi, nu trebuie să se regăsească în atmosferă.

Toluenul este o hidrocarbură aromatică extrem de nocivă pentru organism, având efecte negative asupra sistemului nervos și sistemului osos. 

Prin inhalare poate produce iritații ale aparatului respirator. La concentrații mari produce depresii ale sistemului nervos central și apariția unor edeme pulmonare și chiar a unor pneumonii chimice.

 

Astăzi, s-au înregistrat concentrații de toluen și la alte stații din municipiul Ploiești.

Ph4-ploiesti.jpg