atentionare-cod-galben-prahova.jpg

Meteorologii au emis cod portocaliu și galben de vreme rea pentru mai multe zone din țară. În Prahova este vizată zona de Nord a județului.

Conform ANM, atenționarea de cod galben este valabilă începând cu data de 19 aprilie, între orele 04.00 - 18.00. În acest interval sunt așteptate precipitaţii abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte, precum și intensificări ale vântului

Astfel, în intervalul menţionat „precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50...55 km/h”. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Codul portocaliu va intra în vigoare mâine, 19 aprilie, în intervalul 09.00 - 18.00, fiind vizate ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaților Meridionali şi a Munților Banatului.

„În zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m”, a anunțat ANM.