rosii-10-lei.jpg

Să tot fie Paște, spun comercianții, care recunosc că au vânzare în aceste zile. Prețurile au crescut în această perioadă la marfa expusă pe tarabă. La Piața din Malu Roșu, aceleași roșii care săptămâna trecută erau puse în vânzare cu 5,00 - 5,4 lei/kg, astăzi erau la vânzare cu 10 lei/kg.

La Piața din Malu Roșu astăzi a fost aglomerație. Pe ultima sută de metri, gospodinele au încercat să cumpere tot ce mai era necesar pentru masa de duminică. Cele mai căutate au fost verdețurile. Pătrunjelul, mărarul, dar și leușteanul au fost la mare căutare. „Nu poți face drob fără verdeață, iar fără drob nu este Paște”, ne-a spus Florin Tache, venit la piață special pentru ultimele cumpărături. Lista dată de soție era lungă însă după un tur al pieței, bărbatul a preferat să cumpere numai verdețurile. Roșiile, cu 10 lei/kg, nu l-au tentat. Același preț era și la castraveți.

„În supermarket sunt 5,4 - 5,7 lei/kg. Sigur nu sunt românești roșiile pentru că am văzut la celelalte tarabe că scrie că sunt din Italia. Săptămâna trecută erau 5,4 lei. Nu știu ce se putea întâmpla de atunci până acum. Asta-i piața. A venit Paștele”, ne-a explicat bărbatul. 

Vânzătorii însă au susținut că roșiile sunt extrem de gustoase, iar prețul este pus de exportator. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.