Conferință de presă la Prefectura Prahova. Evaluarea situațiilor de urgență ca urmare a fenomenelor meteo- LIVE

rosii-10-lei.jpg

Să tot fie Paște, spun comercianții, care recunosc că au vânzare în aceste zile. Prețurile au crescut în această perioadă la marfa expusă pe tarabă. La Piața din Malu Roșu, aceleași roșii care săptămâna trecută erau puse în vânzare cu 5,00 - 5,4 lei/kg, astăzi erau la vânzare cu 10 lei/kg.

La Piața din Malu Roșu astăzi a fost aglomerație. Pe ultima sută de metri, gospodinele au încercat să cumpere tot ce mai era necesar pentru masa de duminică. Cele mai căutate au fost verdețurile. Pătrunjelul, mărarul, dar și leușteanul au fost la mare căutare. „Nu poți face drob fără verdeață, iar fără drob nu este Paște”, ne-a spus Florin Tache, venit la piață special pentru ultimele cumpărături. Lista dată de soție era lungă însă după un tur al pieței, bărbatul a preferat să cumpere numai verdețurile. Roșiile, cu 10 lei/kg, nu l-au tentat. Același preț era și la castraveți.

„În supermarket sunt 5,4 - 5,7 lei/kg. Sigur nu sunt românești roșiile pentru că am văzut la celelalte tarabe că scrie că sunt din Italia. Săptămâna trecută erau 5,4 lei. Nu știu ce se putea întâmpla de atunci până acum. Asta-i piața. A venit Paștele”, ne-a explicat bărbatul. 

Vânzătorii însă au susținut că roșiile sunt extrem de gustoase, iar prețul este pus de exportator.