temperaturi-vreme-20-martie.jpg

Temperaturi cu maxime de 18 grade Celsius, dar și ploi răzlețe. De asta vom avea parte, potrivit ANM, în următoarele două săptămâni. La munte, există posibilitatea ca, de săptămâna viitoare, să avem parte de precipitații mixte.

În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 16 și 18 grade, în timp ce media minimelor va fi de 3...4 grade. „Excepție va face prima zi când media maximelor va fi în jurul a 14 grade. Valorile termice vor scădea ușor în cea de a doua săptămână, dar vor continua să se situeze peste normele climatologic specifice perioadei. Astfel, cele diurne vor fi în medie de 14...15 grade, iar cele nocturne se vor situa între 3 și 5 grade Celsius. Izolat va ploua slab, în prima zi a intervalului, iar după data de 26 martie va crește, din nou, probabilitatea de apariție a ploilor”, se precizează pe site-un ANM.

Citește și; Temperaturi surpriză pentru sfârșitul lunii martie. Prognoza meteo la Ploiești

La munte, meteorologii au anunțat încălzirea vremii. „Până în data de 25 martie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul valorii de 10 grade, exceptând prima zi când se vor înregistra temperaturi diurne medii de 4 grade. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei și anume o medie de 5...7 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, mai puțin în nopțile din intervalul 22 – 25 martie, când acestea se vor situa în jurul a 2 grade. Local, în prima zi a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar începând cu data de 26 martie va crește din nou probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte”, a anunțat ANM.