reabilitare-cladire-protoierie.jpg

Primăria Ploiești a semnat un contract de comodat cu Protoieria Ploiești, în 2014, pentru atribuirea clădirii de pe Bulevardul Independenței, pe o durată de 49 de ani.

Clădirea a fost atribuită cu titlu gratuit Protoieriei Ploiești pe o perioadă de 49 de ani, în baza contractului de comodat, pentru folosirea imobilului ca sediu.

Este vorba despre fosta Cazarmă 2482 (parțial), situată pe Bulevardul Independenței nr. 3, din apropierea Muzeului de Artă.

Aflată într-o stare avansată de degradare, clădirea, considerată monument istoric, va fi reabilitată cu fonduri europene.

„Documentația a fost realizată, la cererea deținătorului clădirii. Urmează selecția conform Ghidului solicitantului și etapa a doua care se concretizează cu o vizită pe teren”, a declarat pentru Observatorulph.ro arh. Călin Hoinărescu.

Imobilul a intrat în patrimoniul public municipalității în baza unei Hotărâri de Guvern, în 2010, după ce a fost transmisă de Ministerul Apărării.

La data aprobării hotărârii Consiliului Local, în 2014, Protoieria Ploiești coordona și supraveghea activitatea a 85 de parohii și a trei mănăstiri din municipiu și împrejurimi.

cladire-protoierie.jpg