medic-sfat-ger.jpg

Meteorologii au emis noi atenționări. De data aceasta, dacă în ultimele zile am avut parte de ninsori abundente, meteorologii anunță temperaturi extrem de scăzute până săptămâna viitoare.

 

Potrivit ANM, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei”.. Informarea meteo este valabilă până pe 14 februarie.

Medicii atrag atenția că în aceste perioade, în special copiii și persoanele vârstnice, trebuie să evite pe cât posibil expunerea prelungită la frig. Totodată, persoanele care însă petrec timpul în spații deschise trebuie să aibă o îmbrăcăminte adecvată. Se recomandă ca în această perioadă, la fel ca și pe timpul verii, să se consume multe lichide, iar pentru persoanele cu diverse afecțiuni cronice medicii recomandă să se urmeze medicamentația și în cazul în care apar probleme de sănătate să se prezinte la medic pentru a beneficia de asistență medicală.