ninsoare-autostrada.jpg

Centrul Infotrafic din cadrul IGPR a lansat în urmă cu puțin timp o recomandare pentru participanții la trafic, cu atât mai mult cu cât ninge abundent în Prahova.

Potrivit Centrului Infotrafic, „pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti ninge abundent, între kilometrii 14 şi 31 carosabilul este acoperit parţial cu zăpadă, iar între kilometrii 31 şi 68 stratul măsoară, pe alocuri, aproape cinci centimetri”. 

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de informare şi atenţionare cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi la condiţii de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari), dar şi atenţionări nowcasting referitoare la polei pentru judeţele Vaslui şi Galaţi. (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze cu precădere frâna de motor. Mare atenţie! Iarna, când temperaturile sunt scăzute, ploaia este, probabil, cel mai periculos fenomen pentru traficul rutier, pentru că îndepărtează materialul antiderapant, iar pe partea carosabilă poleiul se formează într-un timp foarte scurt”, a anunțat centrul Infotrafic.