ger

Temperaturile au atins un nou record istoric. La munte, mercurul în termometre a coborât la minus 24,6 grade Celsius. Medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova recomandă populației măsuri împotriva gerului. Prahova se află sub atenționare de cod galben pentru temperaturi extrem de scăzute.

Prima atenționare din partea medicilor de la Ambulanță ține de îmbrăcăminte.

„Se recomandă ca populația să nu se expună la frig. Temperaturile sunt foarte scăzute, prin urmare se recomandă o îmbrăcăminte adecvată. Mâinile și picioarele sunt primele care se răcesc. Sfatul nostru este ca populația să poarte haine suficient de groase, în mai multe straturi, din materiale călduroase. Mâinile și capul trebuie protejate. La fel și picioarele, prin încălțăminte adecvată la condițiile meteo. Se recomandă totodată să nu stea prea mult în frig, pentru că există riscul degerăturilor. Să consume multe lichide, iar în cazul în care trebuie să-și desfășoare activitatea afară trebuie să aibă perioade de repaus, la cald. Nu se recomandă consumul de alcool și nici de cafea”, a declarat pentru Observatorulph.ro Daniel Nicolae, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

 

Citește și: Prahova a înghețat! Temperaturi de minus 25 de grade Celsius la Vârful Omu

În Prahova s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute. Mercurul în termometre a coborât la minus 11 grade Celsius la Ploiești, iar la Vârful Omu s-a atins o temperatură record de minus 24,6 grade Celsius. Atenționarea de cod galben de ger este valabilă în Prahova până luni, 9 ianuarie. Meteorologii au anunțat însă că toată săptămâna va fi marcată de temperaturi extrem de scăzute.