trafic aglomerat dn1

Cei care și-au prelungit astăzi mini-vacanța pentru a scăpa de aglomerația de pe DN1 s-au înșelat amarnic. Traficul rutier pe DN1 este îngreunat și la această oră (15.30), potrivit Centrului Infotrafic.

„Traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, în ambele direcţii. Pe sensul de mers către Braşov, se circulă în coloană între Nistoreşti şi Comarnic, în zona Posada şi pe tronsonul Poiana Ţapului - Buşteni. În sens invers, cel mai greu se circulă între Predeal şi Buşteni, în zona Posada şi la intrarea în Comarnic. Ninge uşor între Braşov şi Sinaia, iar partea carosabilă este umedă”, a anunțat Centrul Infotrafic.

Pentru evitarea aglomeraţiei, îi sfătuim pe conducătorii auto aflaţi în tranzit (între Braşov şi Ploieşti) să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele. De altfel, un echipaj al poliţiei rutiere braşovene, care acţionează în zona Dârste, le recomandă automobiliştilor să circule pe DN1A (Săcele - Cheia - Ploieşti). Atragem atenţia că şi pe acest drum numărul de autovehicule va creşte”, precizează sursa citată.

A început să se formeze coloană de maşini şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1. De aceea, centrul Infotrafic le reamintește conducătorilor auto că din zona Bran-Moieciu se poate ajunge în Bucureşti pe următoarele rute:

- DN73 Braşov - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti;

- DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti.