ambulanta solicitari

Primele zile ale anului 2017 au condus la o avalanșă de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova.

 

Pentru prima dată în ultimii ani, cele mai multe solicitări au avut la bază consumul exagerat de alcool și de alimente. Astfel, în perioada 31 decembrie 2016 - 1 ianuarie, la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova s-au înregistrat 512 solicitări. Cele mai multe solicitări au venit din partea unor persoane care au făcut exces de alcool și de alimente, dar și ca urmare a unor stări febrile. Practic, peste o mie de persoane au sunat la 112 pentru că aveau nevoie de asistență medicală.

Din fericire, de data aceasta, numărul accidentelor rutiere a fost mult mai mic față de o zi normală de lucru.

 

Un eveniment mai grav, soldat cu trei victime, a fost provocat de incendiul izbucnit pe strada Poștei din Ploiești. La spital au ajuns doi adulți, o tânără în vârstă de 21 de ani, gravidă în luna a doua, care prezenta arsuri de gradul I și II la nivelul feței, mâinilor și picioarelor, pe 10% din suprafața corpului, și un tânăr de 23 de ani, cu arsuri de gradul I la nivelul mâinilor, precum și un copil de un an, care prezenta arsuri la nivelul toracelui, pe 5% din suprafața corpului.

Ziua de 2 ianuarie a continuat cu un număr mare de solicitări, pe primele locuri figurând stările febrile, consumul exagerat de alcool și de alimente. Practic, în această perioadă, din totalul solicitărilor 168 dintre ele au avut drept cauză afecțiunile digestive, pe locul al doilea situându-se afecțiunile cardiace, iar pe locul al treilea consumul exagerat de alcool.

„A fost o perioadă extrem de aglomerată. Au fost foarte multe solicitări cauzate de consumul exagerat de alimente și de alcool, dar și multe stări febrile. Peste o treime dintre cazuri au avut ca și cauze consumul exagerat de alcool și de alimente și stările febrile. Este practic prima dată în ultimii ani când am avut un număr atât de mare de solicitări ”, a declarat pentru Observatorulph.ro Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Tot în această perioadă, 33 de persoane au intrat în stop cardio-respirator, 16 dintre cazuri înregistrându-se pe 1 ianuarie 2017.

Practic în perioada 30 decembrie 2016 - 3 ianuarie 2017, 1.800 de persoane au necesitat asistență medicală în sistem de urgență, apelând la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova. Vezi AICI raportul de activitate al medicilor de la Ambulanță.