aglomeratie dn1

La întoarcerea din minivacanța de Crăciun, Poliţia Română vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers, dacă acesta este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Poliţiştii rutieri acţionează, potrivit Centrului Infotrafic, cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

„Pentru a nu apărea probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, Poliţia Română vă recomandă să luaţi în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește”, precizează sursa citată.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterei de circulaţie D.N. 1 şi a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, vă recomandăm să alegeți și variantele alternative:

D.N.1 A –Braşov –Săcele –Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti –Buftea - Bucureşti;

D.N. 73 – Braşov – Bran - Câmpulung Muscel – Piteşti - Autostrada A1 (Piteşti - Bucureşti);

„Celor care trec prin Sinaia le recomandam să folosească şi varianta D.N. 71 - Sinaia – Moroieni – Fieni – Târgovişte - Bucureşti”, anunță Centrul Infotrafic.