ambulanta prahova

O echipă de medici, de asistenți, dar și de voluntari din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, în colaborare cu Asociația pentru Sprijinul Ambulanței Prahova, derulează, începând de miercuri, o campanie de instruire a populației cu privire la acordarea îngrijirilor medicale.

Acțiunea are loc la un centru comercial din zona de Nord a Ploieștiului. Aici, se desfășoară un atelier de lucru, în zilele de 21, 23, 28 și 29 decembrie, prin care personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova va prezenta metode de resuscitare și tehnici de acordarea a primului ajutor în caz de urgență.

„Prin acțiunea noastră încercăm să crească nivelul de instruire al populației în acordarea îngrijirilor primare până la sosirea echipelor medicale. Ne-am gândit să organizăm această campanie, dat fiind faptul că urmează perioada Sărbătorilor. Am obținut autorizație pentru desfășurarea acestei activități în holul de la intrarea al complexului comercial și sperăm că vom avea un public numeros”, a declarat, pentru Observatorulph.ro, Daniel Nicolae, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.