maria alexa tudose medalie bronz nformatica

Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii la ediția 2016 a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria. Printre medaliați se numără și o elevă de la Colegiul IL Caragiale din Ploiești.

„Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Costin Constaninescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung). Cei trei elevi laureați cu argint sunt Alexandra-Maria Udriștoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) și Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui)”, a anunțat Ministerul Educației.

Medalia de bronz a fost câștigată de Maria-Alexa Tudose, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești. 

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelență Prahova), Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” din Buzău) și studentul Radu Vișan (Universitatea Politehnică București.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediție în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă). Au participat loturi naționale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia.

 

Maria-Alexa Tudose nu este la prima performanță de acest fel.

Citește și: Elevă din Ploiești, medaliată cu aur la olimpiada balcanică de informatică

Anul acesta, Maria-Alexa Tudose a primit și titlul de „Eleva anului”, gală organizată de Primăria Ploiești, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Prahova.