cazuri botulism prahova

Una dintre persoanele internate, o femeie în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat inițial la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Câmpina, de unde a fost transferată la Spitalul Județean Ploiești, fiind în prezent la Terapie Intensivă.

 

Alți doi pacienți, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Ploiești, sunt internați la Secția de Boli Infecțioase care aparține tot de Spitalul Județean Ploiești. Starea acestora este una bună. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 17 ani și despre o femeie în vârstă 46 de ani. 

Special pentru cele trei cazuri de botulism înregistrate în Prahova a fost comandat ser anti-botulinic de la Spitalul Matei Balș din București.

Direcția de Sănătate Publică Prahova urmează să realizeze o anchetă epidemiologică pentru a se stabili care este cauza infectării. Se bănuiește că persoanele ar fi mâncat pește stricat.

 

Pacienta aflată în Terapie Intensivă la Județean este intubată, dar medicii sunt optimiști, starea femeii ameliorându-se progresiv. 

Botulismul este o afecțiune rară, cauzată de o toxina produsă de o bacterie numita Clostridium botulinum. Toxina se numără printre cele mai puternice otrăvuri cunoscute, existând riscul de contactare și prin consumul unor alimente alterate.

UPDATE: Femeia, în vârstă de 40 de ani, internată la Terapie Intensivă este din Poiana Câmpina.