risc moderat de avalansa bucegi

Temperaturile ridicate de ieri au făcut ca, la peste 1.800 de metri, zăpada să se topească, a anunțat ANM.

„Stratul de zăpadă s-a umezit în ultimele zile datorită insolaţiei înregistrate şi s-a mai tasat, atât în Făgăraş cât şi în Bucegi. Temperaturile pozitive care se vor înregistra vor determina topirea treptată a stratului de zăpadă”, a anunțat ANM.
Stratul este mediu stabilizat, iar la supraîncărcări mari, pe pantele cele mai înclinate, sunt posibile declanşări de avalanşe. Spontan se pot produce curgeri sau avalanşe de topire de suprafaţă ce nu vor angrena însă volume mari de zăpadă, precizează sursa citată.

 

Reamintim faptul că traseele montane din Bucegi au fost închise cu data de 1 noiembrie. Astăzi, la ora 08.00, la Vârful Omu stratul de zăpadă măsura 16 cm, iar temperatura era de 2,9 grade Celsius, în timp ce la Sinaia (1.500m) stratul de zăpadă era discontinuu, iar temperatura era de 8,9 grade Celsius.

 

 

 

Național
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Prognoza meteo pentru această toamnă

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme ce se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei din punctul de vedere al temperaturilor, in timp ce precipitatiile se...

Național
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Iarna 2017-2018 va fi una a extremelor

După o vară şi un început de toamnă în care nu au lipsit perioadele cu fenomene extreme, meteorologii prevăd o iarnă care va aduce atât zile deosebit de calde, mai ales în sudul şi sud-estul ţării,...