casa pensii prahova

Legea permite plata retroactivă a contribuțiilor la asigurările sociale. Atenție, însă! Termenul limită până la care se poate „cumpăra” vechime este 27 aprilie 2017. 

 

Baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, respectiv venitul asigurat la care se achită contribuția de asigurări sociale, înscris în contractul de asigurare socială, este ales de persoana care încheie contractul și nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, corespunzător fiecărei luni din perioada pentru care se
solicită asigurarea în sistemul public și nici mai mare decât valoarea corespunzătoare a de cinci ori câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Citește: E oficial! Poți cumpăra „vechime” ca să acoperi întreruperile din cartea de muncă

„Plata contribuției se poate face în numerar, la casieria Casei Județene de Pensii Prahova sau în contul deschis de către instituție la Trezoreria Statului”, a precizat, pentru Observatorulph.ro, Grațiela Chițu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Prahova.

Până acum Casa Județeană de Pensii Prahova a încheiat 40 de astfel de contracte. 

 

„Pentru perioadele viitoare, asigurarea voluntară se realizează, ca și pana acum, prin încheierea contractului de asigurare socială în condițiile prevăzute de Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare. În prezent, pentru aceste contracte, contribuția de asigurări sociale este de minim 247 de lei, iar numărul contractelor aflate în derulare este de aproape 3.500”, a completat Grațiela Chițu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Prahova