punte rau provita sus breaza

Mai mulți copii din Provița de Sus nu mai au cum să ajungă la școala din Valea Târsei, din Breaza.

Singura cale pietonală de acces între Breaza și Provița de Sus, peste râul Prahova, a fost o punte pietonală realizată din tuburi de beton cu balast. 

Podețul din tuburi de beton nu a rezistat presiunii apelor încărcate cu resturi de lemn. Mai grav este faptul că această cale de acces era folosită de copiii din Provița de Sus care au ales să învețe la școala din Valea Târsei, din Breaza.

„Vorbim de o construcție improvizată, folosită de copiii din Provița de Sus care merg la școala din Valea Târsei, din Breaza. Primăria Breaza a fost sesizată cu privire la această problemă și s-au efectuat verificări pe teren. Această punte pietonală, realizată din tuburi de beton umplute cu balast, asigura accesul dinspre Provița de Sus spre Breaza. Primăria a luat deja în calcul reabilitarea acestei căi de acces și se speră semnarea unui parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, în acest sens”, ne-a declarat Marian Augustin Goga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Breaza

În lipsa acestei construcții, copiii din Provița de Sus trebuie să facă un ocol prin Poiana Câmpina - Câmpina - Breaza ca să meargă la școală. 

Contactat telefonic, viceprimarul comunei Provița de Sus, Florin Voiculescu, susține că puntea luată de apă este pe raza administrativ - teritorială a orașului Breaza.

„Noi nu ne putem implica în reabilitarea acestei punți. Mai multe persoane ne-au adus la cunoștință această problemă care a apărut după ce apele au luat puntea, dar cum nu este pe raza localității nu ne putem implica. Puntea era folosită în în mod special copiii care au ales să meargă la școala din Breaza și de vreo 14 adulți”, a susținut Florin Voiculescu.