cod galben ninsori

Meteorologii au venit cu vești rele. Vremea este în continuă schimbare, iar în următoarele două săptămâni nu sunt excluse ninsorile și precipitațiile mixte.

 

„Începând din data de 8 noiembrie, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel că vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an”, se arată în prognoza meteo. Valorile maxime vor scădea până 6 - 8 grade, iar cele minime până la 1...4 grade, temperaturi ușor mai mari fiind de așteptat doar în sud-estul regiunii în 8 și 9 noiembrie.

Citește și: Prahova, vizată de o avertizare meteo. Când intră în vigoare

 

„În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va fi în creștere, ajungând la valori peste cele climatologic specifice, respectiv 10...14 grade ziua și 3...7 grade noaptea, medii pe regiune. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată pe parcursul primei săptămâni când vor fi intervale în care se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În zilele cele mai reci, trecător vor fi posibile precipitații mixte”, a mai precizat ANM.

La munte, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în intervalul 9-12 noiembrie valorile termice se vor situa sub mediile climatologice, cu minime de -10...-5 grade și maxime de -2...3 grade, potrivit ANM.

„Pentru cea de-a doua săptămână se estimează o creștere treptată a temperaturilor ce vor deveni apropiate de cele normale pentru perioada din an. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată, cu precădere în prima săptămână, când local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În perioada 9-11 noiembrie vor fi mai ales ninsori, iar în restul intervalului se vor semnala precipitații mixte”, a mai anunțat ANM.