taieri padurea paulesti ocol silvic

Tăierile se execută pe o suprafață de 2,16 hectare și, potrivit reprezentanților Ocolului Silvic Ploiești, lucrările au loc în baza unei autorizații.

 

Copacii, cu o vechime de 160 de ani, au început să fie tăiați în urmă cu câteva zile spre disperarea celor care locuiesc în zonă.

„Este defrișată o suprafață destul de mare de pădure, în apropiere de fosta Tabără de copii de la Păulești. Sunt îngrozit de ceea ce se întâmplă. Tăierile au loc chiar în pădure. Se văd urmele de tractoare care au intrat în zonă”, ne-a semnalat un cetățean la redacție, care ne-a furnizat mai multe fotografii de la fața locului.

Contactat telefonic, primarul comunei Păulești, Sandu Tudor, a declarat pentru Observatorulph.ro că s-a interesat despre ce este vorba, la sesizarea tot a unui cetățean.

 

„Tăierile sunt executate de către Ocolul Silvic Ploiești și sunt autorizate, fiind vorba de un teren aflat în proprietatea statului. A început tăierea arborilor cu o vechime foarte mare”, a susținut Sandu Tudor 

La rândul lor, reprezentanții Ocolului Silvic Ploiești au susținut că tăierile sunt executate pentru „regenerarea naturală a pădurii”. 

„Este vorba de o tăiere principală de codru, pe o suprafață de 2,16 hectare, pentru extragerea a 88 de metri cubi de lemn. Practic se vor extrage 148 de arbori cu un volum de 88 mc. Vârsta copacilor este de 160 de ani, iar tăierile au ca principal scop regenerarea naturală a pădurii”, a declarat Adrian Kissinger, șeful Ocolului Silvic Ploiești.

 

Lemnul extras este valorificat în baza unei licitații. 

IMG 20161101 WA0003

IMG 20161101 WA0004

 

taieri copaci