bianca baltac

Procurorii din cadrul DNA Ploiești au extins cercetările în dosarul care îl privește pe primarul Municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, urmărit penal de luare de mită și abuz în serviciu.

 

După ce edilul a fost plasat sub control judiciar, procurorii au început să facă cercetări mai amănunțite cu privire la modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici în Câmpina. Astfel, au fost cerute o serie de documente care privesc achizițiile publice din ultimul mandat al primarului Horia Tiseanu. Recent, pe adresa Primăriei a venit și o solicitare prin care au fost cerute și alte documente care au legătură cu organizarea concursului pentru ocuparea postului de șef Serviciu Achiziții Publice din cadrul instituției conduse de Tiseanu.

Concursul a fost organizat în primăvara acestui an, mai exact în data de 25 aprilie, iar examenul a fost câștigat de Bianca Baltac, nimeni alta decât consiliera personală a primarului Horia Tiseanu. Baltac a fost singurul candidat care a participat la concursul pentru ocuparea postului de șef Serviciu Achiziții Publice. Important de precizat este faptul că Bianca Baltac, din noua funcție, nu se ocupă doar de achizițiile publice ale Primăriei Câmpina, ci are în subordine și programele de finanțare, relațiile internaționale, protocolul, implementarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile și Centrul Turistic. 

Practic, tânăra de doar 28 de ani ocupă una dintre cele mai importante funcții din cadrul Primăriei Câmpina. Tot ea este, din primăvara acestui an, și purtătorul de cuvânt al instituției. De asemenea, Baltac este membru PNL (fost PDL), iar până în primăvara acestui an a deținut și funcția de președinte al Organizației Femeilor Liberale din Câmpina.

 

Voci din cadrul Primăriei Câmpina au declarat că unul dintre motivele pentru care nimeni în afară de Baltac nu s-a mai înscris la concursul pentru ocuparea acestui post de conducere din cauza condițiilor impuse de organizatorul examenului, adică de Primărie.

Conform unui anunț postat pe  site-ul Primăriei Câmpina, ar fi fost primiți la concurs doar candidații absolvenți de studii superioare de lungă durată cu specializarea managementul dezvoltării rurale durabile și studii europene absolvite cu diplomă de licență sau echivalent și care să aibă o vechime de minimum doi ani în specialitatea studiilor.

Au fost persoane care au intenționat să-și depună dosarul de participare, chiar din rândul angajaților Primăriei Câmpina, dar care au renunțat atunci când au văzut că o condiție obligatorie pentru a fi admis era să fi fost absolventul unor studii în domeniul dezvoltării RURALE. Coincidență sau nu, Bianca Baltac îndeplinea toate condițiile impuse de organizator.