Transbucegi

Drumul Județean 713, realizat în parteneriat de județele Prahova și Dâmbovița, rămâne momentan închis circulației auto, chiar dacă sunt respectate toate condițiile de semaforizare.

 

Măsura de redeschiderea DJ 713 pentru traficul auto se va lua în momentul în care se va stabili cu exactitate cine se va ocupa de deszăpezirea drumului județean. 

„La ultima ședință comună între Prahova și Dâmbovița pe tema drumului județean către Babele s-a decis ca recepția DJ 713 să se realizeze în primăvara anului 2017. Legat de deszăpezire am propus ca aceasta să fie realizată de Dâmbovița, urmând ca Prahova să suporte cheltuielile pentru tronsonul care este pe raza administrativă a județului. DJ 713 rămâne închis din motive de siguranță, până în momentul în care va fi desemnat un operator care să se ocupe cu deszăpezirea și combaterea poleiului”, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova. 

Consiliul Județean Prahova a alocat anul acesta bani pentru consolidarea drumului județean către Babele, după ce au apărut mai multe alunecări de teren pe tronsonul din Prahova.

Citește și: Drumul spre Babele va fi consolidat

Lucrările de asfaltare pentru drumul județean, cu o distanță de 16 kilometri, au fost finalizate în 2013, în baza unui parteneriat între Prahova și Dâmbovița, însă nici până acum nu s-a realizat recepția lucrărilor, pe parcurs fiind înregistrate mai multe probleme, atât legate de finanțare, cât și alunecările de teren apărute în zonă. 

La data respectivă, valoarea investiției se cifra la 51 de milioane de lei, un tronson de șase kilometri fiind realizat pe teritoriul Prahovei, iar restul, de 10 kilometri, pe raza județului vecin, Dâmbovița.