Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

 

spitalul judetean ploiesti

Situația se regăsește atât la Spitalul de Pediatrie, cât și la secțiile exterioare ale Spitalului Județean Ploiești.

Lipsa unui computer tomograf la Spitalul de Pediatrie Ploiești, dar și de aparatură în dotarea secțiilor exterioare ale Spitalului Județean face ca, zilnic, zeci de bolnavi să fie plimbați cu ambulanța prin tot orașul, pentru o simplă investigație.

La Spitalul de Pediatrie Ploiești este necesar un computer tomograf. În lipsa lui, micuții care ajung la Pediatrie sunt suiți în salvări și trimiși la Spitalul Județean Ploiești, singura unitate medicală care are în dotare un astfel de aparat. De altfel, în baza unui protocol încheiat între Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie, copiii care sunt victime ale unor accidente rutiere sunt transportați direct la Spitalul Județean.

Directorul Spitalului de Pediatrie, dr. Cătălin Vișean, a declarat, pentru Observatorulph.ro, că situația va fi remediată anul viitor când, grație unei donații din partea Fundației Timken, va fi extinsă unitatea medicală de pe strada Mihai Eminescu, urmând să fie realizat un corp de clădire absolut necesar pentru aparatura care folosește rezonanța magnetică nucleară. Așadar, anul viitor se speră că spitalul pentru copii, singurul din tot județul, va fi dotat cu un computer tomograf.

Situația este însă la fel de bizară și în cazul Spitalului Județean Ploiești.

„Vă dau un exemplu. Mama s-a internat la Județean. O durea capul. Când am fost la ea patul era gol. Am aflat că e la Secția exterioară a spitalului Boldescu, la ORL, cu ambulanța, să i se facă control la ochi. Era în halat și papuci, pe holurile de la Boldescu”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

Cu secții exterioare răsfirate în mai multe locații din municipiu, și la cea mai mare unitate medicală din Prahova se întâmplă ca bolnavii să fie plimbați prin Ploiești, cu ambulanța, pentru o simplă investigație medicală. De exemplu, un bolnav internat la Secția Interne a Spitalului Județean, în cazul unor investigații medicale la ochi este suit în ambulanță și dus la Secția Exterioară de la Boldescu pentru o banală investigație. La fel se întâmplă și în cazul bolnavilor TBC internați la Secția de la Obor, care sunt plimbați până la Județean pentru alte analize.

În cazul Spitalului Județean Ploiești, se speră că, prin extinderea unității medicale, pe un teren viran de la Nord, se vor putea reuni toate secțiile exterioare, astfel încât bolnavii ajunși la Județean să nu mai fie nevoie să fie suiți în ambulanțe pentru efectuarea unor investigații medicale.

 

 

 

 


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești