alunecari

Alunecarea de teren a apărut în urmă cu doi ani, când unul dintre malurile râului Teleajen a început să se erodeze. Din cauza ploilor din ultima vreme, șase gospodări riscă să fie inundate.

 

La ultimele precipitații abundente, râul Teleajen a săpat adânc și a distrus unul dintre digurile realizate pe raza localității Coada Malului din Măgurele. Șase gospodării riscă să fie inundate. Mai grav este că reactivarea alunecării de teren poate afecta în timp și Căminul Cultural din localitate, aflat la 300 de metri de de un alt dig construit în zona râului Teleajen.
„Noi am demarat demersuri încă din 2014. Am contactat Apele Român, însă în lipsa fondurilor nu s-au realizat lucrări în zonă. Scriptic, noi figurăm că suntem prinși pentru finanțare, însă așteptăm în continuare ca lucrările să fie efectuate. Precipitațiile care au căzut săptămâna trecută au afectat digul care era construit în zona gospodăriilor. Este vorba de 6 - 7 gospodării afectate”, a declarat Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele.