poluare ph5

Problema legată de poluare nu s-a rezolvat la Ploiești, iar autoritățile se pare că au trecut prea repede peste reacția ploieștenilor sătui să inhaleze porția zilnică de toluen, o-xilen, m-xilen și alte hidrocarburi.

Astăzi, în stația de monitorizare PH5, rezultatele analizelor au demonstrat același lucru. Faptul că, în atmosferă, există cantități de toluen, dar nu numai. 

 

Mai exact, la ora 08.00, în stația PH5, una dintre stațiile de monitorizare a calității aerului din Ploiești, potrivit site-ului calitateaer.ro, concentrația de toluen în atmosferă era de 6,64 unități/mc, pentru ca la ora 09.00 aceasta să crească la 7,75 de unități /mc. În aceeași stație s-au înregistrat depășiri (vezi foto) și la alți indicatori, gen o-xilen, etilbenzen, m-xilen, hidrocarburi despre care medicii, dar nu numai ei, recunosc că au efecte nocive asupra stării de sănătate.

Aceeași situație se regăsea și în alte stații de monitorizare din Ploiești. Asta în condițiile în care autoritățile au fost atenționate de această problemă și au primit zeci de semnale din partea ploieștenilor. La finele săptămânii trecute, zeci de ploieșteni au tras un semnal de alarmă cu privire la această situație. Tineri, oameni în vârstă și copii s-au strâns în fața Palatului Administrativ pentru a spune un „Nu” răspicat poluării. 

Citește și: ”Nu avem spitale unde să mă tratez! Nu mă îmbolnăviți!”. Protest anti-poluare la Ploiești

A trecut o săptămână de la protest, iar dacă în primele zile ale acestei săptămâni lucrurile n-au scăpat de sub control, de ieri situația a revenit la situația inițială. Adică, un agent economic împrăștie în atmosferă un cockteil cangerigen, cu mult toluen și etilbenzen. Iar în acest timp, autoritățile de mediu oscilează în a spune clar despre ce agent economic este vorba, cât de gravă este situația și ce se poate face în aceste condiții. Se mulțumesc să spună că nu sunt depășiri ale noxelor, deși mulți dintre ploieșteni resimt zilnic această problemă. 

Citește și: Poluarea din Ploiești se vede în mortalitate și bolile populației

Citește și: Lista bolilor grave provocate de poluarea din Ploiești

De abia pe 19 octombrie, potrivit reprezentanților Prefecturii Prahova, va avea loc o întâlnire pe tema poluării din Ploiești, la care sunt invitați să participe autoritățile de mediu, dar și reprezentanți ai Primăriei Ploiești. Până atunci, ploieștenii sunt invitați să ia porția zilnică de poluare...

poluare 13 octombrie ploiesti

Situația calității aerului din stația PH2 din 13 octombrie 2016

poluare 13 octombrie ploiesti

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...